Make your own free website on Tripod.comStartside

Diskografi

Historie

Settlister

Siste nytt

Stamtre

Musikken:

Semi Norvège i MP3-format

Tekster

Presse:

Avisarkivet

Plateanmeldelser: "Tout"

Plateanmeldelser: "Istid / Hud mot Hud"

Annet:

Bestille plater

Fotogalleri

Semi Norvège in English

Kontakt:


Semi Norvège

c/o John Giævers gt.6
9007 Tromsø
Norge


seminor@online.no

The Classified Section:

Erik Lundes opplevelser i naturen

Mulige følger av å spise fruktene fra Rock'n'Roll treet

In From The Storm

Webcams Tromsø

 

© SN 2003

Erik Lunde: vokal, akustisk gitar
Hans-Peter Johnsen: gitar
Jon Erling Solheim: bass
Thorgrim Stensland: slagverk

"Drivende rock med skikkelig trøkk og norske tekster", er en grei å måte å beskrive Semi Norvège på. Bandets musikk har klare referanser til slutten av '60- / begynnelsen av '70-tallet, og det veksles elegant mellom hardt og mykt - elektrisk og akustisk. Til tider framføres musikken kontant og presist, og andre ganger strekkes den ut i lange, improviserte partier, der alle musikerne får rikelig anledning til å utfolde seg. Hovedvekten av bandets musikalske uttrykk ligger trygt forankret i den røffere delen av det gitar-baserte rock'n'roll-landskapet, men den som leter, vil i Semi Norvèges musikk likevel kunne finne spor av det meste fra rockens historie - og mer til; Her finnes elementer av alt fra tungrock til skillings-viser, og fra om-arrangerte utdrag fra klassiske verker til blues og psykedelisk syre-rock.
(fra Tromsø 03.03.2000)


HISTORIEN SÅ LANGT

Medlemmene i Semi Norvège har ulik bakgrunn - både geografisk og musikalsk. Felles for dem er imidlertid at de alle har vært virksomme innen musikk i en årrekke. Jon Erling Solheim har bl.a. tidligere spilt sammen med Michael Krohn i Kjøtt, og var også med i Tromsø-bandet Madsens Kranium tidlig på '80 tallet. Hans-Peter Johnsen er kjent fra Tromsø-band som Claus Hüberdh og Pleasure In Pain.

I BEGYNNELSEN VAR ELVIS ...

Semi Norvége ble startet høsten 1996 under navet Større Enn Elvis, men av de opprinnelige medlemmene er kun Johnsen med fremdeles. Solheim kom med i april 1997, og sammen med daværende trommeslager, Stein Erik Eilertsen, og vokalist Erik Lunde, konsert-debuterte bandet i juni 1997.

Den påfølgende høsten ble keyboardist Henning Oelmann bandets femte medlem, og et halvt år etter - i mai 1998 - ble Trond Emil Hansen ny trommeslager i bandet. Kort etter ble også Kebba Sosseh inkludert som perkusjonist, og sjette medlem, omtrent samtidig skiftet Større Enn Elvis navn til Semi Norvège.

EN DEMO

I september '98 ble Sosseh erstattet av Pamawdo Saho på perkusjon, og med denne besetningen spilte Semi Norvège i oktober samme år inn sin første Demo CD ved NRK's studio i Tromsø. Svært god mottakelse og stor etterspørsel gjorde at platen etterhvert fikk mer karakter av å være en regulær utgivelse, og den endte opp med å bli distribuert i et opplag på 250 stk.

Semi

Begynnelsen av 1999 markerte Semi Norvège's inntog i cyber-space, da bandet ble tilgjengelig med egen hjemmeside på internett.

I mars 1999 forlot både Hansen og Saho bandet, og det var duket for nye endringer i besetningen.

Med Stein Erik Eilertsen midlertidig tilbake i trommestolen, avviklet bandet i april / mai '99 en "semi-unplugged" mini-turné der de bl.a. også opptrådte på Kunstmuseét (Tromsø) i samarbeid med Tromsø Danseteater, og holdt en skole-konsert ved Bjerkaker Skole i Tromsø. Mini-turnéen ble avsluttet 8.mai, med intet mindre enn tre (!) konserter to steder på én og samme dag.

ENDA EN DEMO ... OG EN SAMLEPLATE

I slutten av mai 1999 ble Rune Nylund Semi Norvège's nye faste mann bak stikkene, og bare tre uker senere var bandet på nytt i studio. Fire nye låter ble innspilt, og utgitt på deres andre demo - "CE" - i august '99.

Sommeren 1999 ble Semi Norvège spesial-invitert til å delta i konkurransen om kåringen av "Årtusen-låten" - et samarbeidsprosjekt mellom NRK, VG og prosjektet Norge År 2000.


Samtidig ble bandet også invitert til å delta på en samleplate sammen med 5 andre Tromsø-band i regi av Yellow Snow Records. Denne platen var den første av sitt slag i Tromsø, og ble utgitt 27. september '99.


SEMI NORVÈGE SOMMEREN 1999: f.v.: Henning Oelmann, Rune Nylund, Erik Lunde, Hans-Peter Johnsen, Jon Erling Solheim
(foto: Evelyn Johnsen)

Skrevet om Semi Norvège's bidrag på "Yellow Snow Compilation Vol.1":

"Semi Norvège's styrke er melodiene, arrangementene og det instrumentale arbeidet fra musikerne. Musikken henter sine impulser fra flere sjangere som rystes sammen til uttrykk der både blues, rock, heavy og klassisk kan spores."
fra Tromsø's plateanmeldelse av "Yellow Snow Compilation Vol.1" 29.09.99


"Avslutningsvis løfter Semi Norvège det hele en god del [med sine to låter på samle-CD'en] ...".
fra Flimmer's plateanmeldelse av "Yellow Snow Compilation Vol.1" okt.1999


"... Semi Norvège [er et] band som kanskje best kan karakteriseres som "Ishavsrock" ... Med andre ord: Nord-Norsk rock med mye tradisjon og mange typiske elementer i seg."
fra Backstage's plateanmeldelse av "Yellow Snow Compilation Vol.1" nov.1999
"... Semi Norvège spiller låter med masse rytme og sjarmerende sug, krydret med munnspill, mandolin, trommer og djembe. Her spares det ikke på noe, verken musikalsk eller lyrisk. Aldri vært sjalu ? Hør på "Primære behov" ."
fra Nordlys' plateanmeldelse av "Yellow Snow Compilation Vol.1" 30.11.99


ENDELIG EN EKTE PLATE
Våren 2000 begynte Semi Norvège innspillingen av det som skulle bli deres første "ekte" plate - "Tout". Den ble utgitt 31.mai, og begivenheten ble markert med en release-konsert der også en lang rekke gjesteartister deltok. Platen fikk svært god mottakelse av presse og publikum.

Skrevet om "Tout":

"... Dette er absolutt konkurransedyktig musikk i skjæringspunktet mellom rock, pop og blues. SN er best i de låtene [hvor de] tråkker til med rock med røtter i 60- og 70-tallet ... De fikser utmerket det pompøse arrangementet i f.eks. "Papa Legba" og "Molok", og det funker også godt når de glir over i reinspikka blues, som på "Foran mæ står blomster" ... Erik Lunde [...] har sin særegne litt nonchalante måte å synge på som kler de nordnorske tekstene godt ... Konklusjonen er at Semi Norvège har levert en solid fullengdedebut ..."
fra Tromsøs anmeldelse av "Tout" 31.05.00


"Semi Norvège har etter hvert formet seg som et av de fineste bandene i byen ... [De] er simpelthen forfriskende orginal i sin lett gammelmodige drakt, og ser ikke ut til å bry seg et døyt om hva andre finner på ... Bandet har en høyst imponerende katalog av eget materiale ... Musikalsk burde herrene være noe av det mest ressurssterke som frekventerer rockescener i byen ... Selvsagt svinger det. Semi Norvège viser også evner i retning av den edle kunst å lage fengende låter. "Glass og stål", "Æ drømte æ fløy" og "Primære behov" er slike som sitter behagelig nesten med en gang. Alt i alt en plate man setter pris på ... Semi Norvège [ ... ] leverer en høyst anstendig CD."
fra Nordlys' anmeldelse av "Tout" 06.06.00

"La det være klart med en gang, Semi Norvegè leverer en voksen plate som beviser deres suverene posisjon som formidlere av rock, blues og visepop for et voksent publikum ... Albumet er rett og slett et verdig dokument som oppsummerer det musikalske livet til en rekke av byens musikalske profiler og et dyktig band som har en tendens til å komme i skyggen av mer tidsriktig band. For få band har mer rutine og klarer og vise mer spilleglede enn de gamle traverne i Semi Norvegè ... Semi Norvegè er ofte på sitt beste når de lar låtene gli ut i instrumentalpartier, soloer eller ren jamming ...  Til tross for at jeg ikke er noen utpreget bluesmann, synes jeg bandet er best i de partiene og i de låtene som blir farget av bluesens farger. Man kan også tydelig høre inspirasjon fra den røffe rocken fra 60-70 tallet ... I det hele tatt, bandet skal ha honnør for at de ikke har vært redd for å eksperimentere både med stilarter og gjestemusikanter, noe som har gjort "Tout" til et variert og spennende album."
fra Troms Kulturnetts anmeldelse av "Tout" 07.06.00


"De har ikke oppfunnet kruttet, men en skikkelig kruttmiks venter den som sikrer seg Semi Norvège's rykende ferske CD"
Utdrag fra Nordlys' presentasjon av "Tout" 30.05.00

"Semi Norvège er et ... solid og velspillende band som synger på Tromsødialekt og er innom flere genre i den nakne viserocken sin. Tout er Semi Norvèges første "skikkelige" plate hvor første låt "Molok" er gir godt eksempel på hva bandets musikk handler om. Gjennom åtte minutters sløy rock får vi glidende instrumental partier med en noe datert gitarlyd, som likevel fungerer godt. Bandet er virkelig ikke opptatt av å være tidsriktig i musikken sin og låten "Glass Og Stål" kunne for eksempel like gjerne vært produsert i 1983 eller i 1992. Eller når som helst egentlig! Det samme gjelder hver enkelt av albumets ni spor. Soundet er nesten oppsiktvekkende lite "moderne" ... Men, Tout er på ingen måte en dårlig plate for dét. Sangene holder til mål de, og når bandet glir inn i bluestonene som på "Foran Mæ Står Blomster" er det riktig trivelig å høre på Semi Norvège... Tekstene er til tider veldig gode og er langt fra DeLilloske (eventuelt Di Derreske) "gladtekster"... Semi Norvège er et band for det voksne publikum og som helt sikkert fungerer godt på en livescene. Ikke noe for den unge hippe musikkelsker, men utmerket for den som ikke har noe i mot gammeldags og smårøff gitarrock. Skulle likevel ønske at bandet turte å være litt mer moderne i sin utradisjonelle gammelmodighet. Særpreget er der uansett.
fra Panoramas anmeldelse av "Tout" 27.09.00


SEMI NORVÈGE LIVE PÅ MACK-KJELLEREN 27.09.1999: f.v.: Hans-Peter Johnsen, Rune Nylund og Erik Lunde

Sommeren 2000 spilte Semi Norvège på tre av de større festivaleene i Nord-Norge: Korgen Rock & Reunion Festival III i Korgen, På Karlsøy i Troms-dagene på Karlsøy, og Signaldalsdagan 2000: Kræsj 2000 i Signaldalen.

I november 2000 var det så enda en gang tid for endringer i besetningen, og som vanlig dreide det også denne gang om trommesiden. Rune Nylund sluttet i bandet, og etter en del prøvespillinger ble hans erstatter funnet i en ung herre ved navn Thorgrim Stensland.


SEMI NORVÈGE PÅ ØVING FEBRUAR/MARS 2001:
Venstre: Erik Lunde (foto: Thorgrim Stensland) / Høyre: Hans-Peter Johnsen (foto: Thorgrim Stensland)
Under: f.v.: Erik Lunde, Jon Erling Solheim og Hans-Peter Johnsen (foto: Thorgrim Stensland)

ET NYTT MILLENIUM - EN NY PLATE

I juni 2001 platedebuterte den nye utgaven av Semi Norvège med CD Singlen "Istid / Hud mot hud". De to låtene på platen var blitt innspilt og mixet over en periode på tre månder våren 2001, og viste en betydelig mer "mainstream-orientert" side av Semi Norvège enn hva som hadde vært tilfelle på deres tidligere utgivelser. Også denne platen ble godt mottatt både av prublikum og presse, og til og med såvel riksdekkende som lokale radiostasjoner syntes nå omsider å få øynene opp for Semi Norvège.

I tillegg til å være tilgjengelig via tradisjonelle distibusjonskanaler, valgte Semi Norvège også å gjøre platen tilgjengelig for gratis nedlasting over internett i perioden juni - desember 2001. De som valgte denne måten å skaffe seg platen på, hadde også muligheten til å skaffe seg en uutgitt alternativ versjon av den ene låten.


SEMI NORVÉGE I STUDIO MARS 2001:
f.v.: Jon Erling Solheim, Arne Lund (co-producer), Erik Lunde og Hans-Peter Johnsen
(foto: Thorgrim Stensland)

Ellers skrevet om Semi Norvège:

"Semi Norvège er dyktige musikere som ikke er ukjente med å stå på scenen. Bandet kombinerer en form for rock og blues, krydret med nord-norske tekster. Med erfaring og spilleglede klarer bandet å binde publikum ... Det som imponerer mest med Semi Norvège er kanskje de individuelle ferdighetene i bandet. Til tider briljerte de ulike musikerne i Semi Norvège."
fra Troms Kulturnetts konsertomtale 27.09.99


"Semi Norvège [...] har opparbeidet seg et rykte som glimrende liveband."
fra Troms Kulturnetts plateanmeldelse av "Yellow Snow Compilation Vol.1" sept.1999
"Under fredagens [...] seanse fikk man med all mulig tyngde bekreftet at det svinger på konsertfronten i Tromsø. I levende live er [de] på sitt beste. Uansett hvor fornøyde de måtte være med innspillingen [av platen], så demonstrerte [de] at de kan spille live... Hva skal Tromsø med slitne "storheter" fra hovedstaden når denne gjengen spiller fletta av de fleste ? Det var trøkk og det var spilleglede fra begynnlse til slutt ... [Det var] herlig driv [...] over veteranene Semi Norvège ... Oppfordringen er klar: Kom dere på konsert med [dette bandet] !"
fra Nordlys' konsertomtale 27.09.99

HISTORIEN FORTSETTER ...

Sommeren 2001 ble Henning Oelmann innvilget ett års permisjon fra Semi Norvège. Uten keyboard begynte bandet naturlig nok nå å bevege seg i en mer gitar-orientert retning, og man begynte også å rendyrke den mer rock-orienterte delen av låt-materialet. Den "nye" firemannsutgaven av Semi Norvège konsert-debuterte i september 2001.


SEMI NORVÉGE NOV.2001: f.v.: Jon Erling Solheim, Hans-Peter Johnsen, Erik Lunde og Thorgrim Stensland
(foto: Anne Kristin Solheim)

Som del av forberedelsene til innspillingen av bandets plate nr.2 gjorde Semi Norvège i oktober / november 2001 live-opptak av fire låter. To av disse ble utgitt på Demo CD'en "Live Demo 2001", og en av låtene - "Stesolid Shuffle" - ble også gjort tilgjengelige for nedlasting over internett.

I januar 2002 startet opptakene til bandets andre fullengde-CD. Nok en gang ble Lille Studio valgt som innspillingssted, og Arne Lund som med-produsent og tekniker. Til forskjell fra tidligere valgte man imidlertid denne gang bevisst å satse på et røffere og mer nakent lydbilde; Spille inn mest mulig live, og begrense antallet overdubs til et minimum. I perioden januar - april spilte bandet inn fem låter.

Som følge av en rekke omstendigheter utenfor bandets kontroll - bl.a.at bygningen der studioet befant seg måtte rives for å gi plass for byggingen av nytt Rådhus i Tromsø (!) - måtte innspillingen legges på is sommeren 2002. Bandet gjorde likevel en del konserter i denne perioden, deriblant en ny opptreden under På Karlsøy i Troms-dagene, som ble svært godt mottatt.

... OG FORTSETTER

Høsten 2002 ble det etterhvert klart at keyboardist Henning Oelmann ikke ville vende tilbake som medlem av Semi Norvège, og kvartett-formatet gikk fra å være midlertidig til å bli permanent.

"Semi Norvège imponerer blant annet med komplekse og melodiøse tekster ... Det gis [...] tilstrekkelig plass til at vokalen får det rommet den trenger ... [og samtidig] legger bandet inn lange instrumental-strekk [med] meget god utførelse ... [De] briljerer .. [og] ... er dyktige på det de gjør. "
fra Tromsøs konsertomtale 23.09.02


Semi Norvège © 2003