Make your own free website on Tripod.com
Kommende
konserter
Tidligere
konserter
RB&C's
hjemmeside
Klipp fra pressen

Medlemsinformasjon nr.1 / 2000
(oppdatert utgave)

innhold: Velkommen - Tromsø Bluesfest 2000 - Blues i Nord -
Soulsværfestivalen - RB&C's Årsmøte 2000

 

Velkommen

Vær hilset, alle medlemmer av RB&C! Vi er kommet et stykke ut i år 2000, men vi vil likevel ønske dere et godt nytt år.

Klubben har kommet seg forholdsvis helskinnet gjennom sitt første år selv om spesielt høsten tok på for de aktive. Tilsammen ble det arrangert 19 konserter i 1999, og i løpet av oktober og novemeber toppet det seg med 11 konserter. Klubben har i dag 86 medlemmer, noe vi er godt fornøyd med selv om vi i alle fall bør prøve å kome oss over 100.

Den økonomiske tilstanden for klubben er grei, men kunne gjerne vært bedre. Medregnet økonomisk støtte fra offentlig hold har det gått rundt. Jevnt over har de flest konserter gått i null eller med et lite overskudd, mens noen konserter resulterte i underskudd. Sånn er det bare i denne bransjen. Det er vanskelig å si på forhånd hvor mange mennnesker som kommer på en konsert. Vi opplevde å ha godt over 200 gjester på "Yellow snow konserten", mens det svært dyktige bandet "Homegroan" hadde kun to(!) betalende gjester. Likevel gjorde bandet en knallkonsert, faktisk en av de beste vi har hatt!

Kunstnerisk sett har vi grunn til å være veldig fornøyde med samtlige konserter, og besøksmessig har det helhetlig vært bra.

Som sagt var høsten en ganske hektisk periode for oss, og det var godt å koble av i desember. NÅ har vi hvilt ut og er klare for et nytt år. Aktivitetsnivået blir litt lavere utover våren enn det var sist høst. Et fullstendig program er ikke klart men vi tar sikte på tre eller fire konserter før sommeren.

 

Tromsø Bluesfest 2000

Blant disse arrangementene er "Blueshelga" 16-18. mars. Det blir konserter både torsdag, fredag og lørdag i tillegg til "bluescafe" med avslappet atmosfære, eventuelt jamsession og "intimkonserter" på lørdag fra formiddagen og utover. Dette er det fullstendige programmet:

Mack-kjelleren 16-18.mars 2000:
Tromsø Bluesfest 2000

Torsdag 16.03.00

Jørn Hoel (Tromsø)

Birger Gjerdrum Band (Tromsø)
Trio med den glimrende gitaristen og vokalisten Birger Gjerdrum. Typisk "Texas-blues".

Fredag 17.03.00

Crossroads (Tromsø / Balsfjord)
Med gitaristen Are Pedersen i spissen. Are er en glimrende gitarist og sanger som behersker de flest
former for blues. Fra utsøkte tolkninger av Robert Johnsens og andres delta blues til røffere bluesrock.

Malmö Bluesorkester (Malmö)
Swing, jump og Boogie Woogie i topp klasse!

Britt Eva Løkkemo Band (Tromsø)
Britt Eva har sunget blues, jazz mm. i en årrekke. Var med i gode gamle Tromsø R&B Band på '80-tallet. Stiller med ni-mannsband og full blåserekke.

Lørdag 18.03.00

Formiddag:

- Møte Blues i Nord kl.12.00. På Mack-kjelleren
- "Blueskafé"
- Jam session og muligens formiddagskonsert
- Kokkene på Mack-kjelleren lover egen "bluesmeny"

Kveld:

So what (Målselv)
Unggutter som får uhemmet skryt av folk som vet hva de snakker om!

Thuen's Bluesmobile (Tromsø)
Se tidligere konsertomtale.

Geir Bertheussen Bluesexpress (Finnsnes)
Geirs ekte og ærlige måte  formidle sine blå toner har gitt ham trofaste tilhengere i hele landet.
Har så mye sceneutstråling at spotlights er overflødige!

Rocket '88 (Tromsø)
Topp rockabilly med John "Rock" Løvlie på tommer sammen med
gitargeniet Petter Pettersen og kontrabassist Johan Martin Jensen.

Billettpriser:
Torsdag: 150,- / medl.: 120,-
Fredag : 130,- / medl.: 100,-
Lørdag : 130,- / medl.: 100,-

Tor, Fre & Lør : 300,- / medl.: 240,-
Fre & Lør : 220,- / medl.: 150,-

VIKTIG: Det er allerede nå mulig for RB&C's medlemmer å
forhåndsbestille billetter via telefon eller internett.

 

Dette arrangementet gleder vi oss veldig til. Foreløpig er det bare en forholdsvis spontan ting, men det hadde vært artig om det kunne utvikle seg til å bli en årlig liten festival. Fom. 15. februar er det mulig for RB&C's medlemmer å forhåndsbestille billetter via telefon eller internett.

 

Blues i Nord

De av dere som leser Bluesnews grundig har fått med dere at bluesklubbene i Nordnorge har dannet en sammenslutning under navnet "Blues i Nord".

Ettesom RB&C har blues på programmet og er tilknyttet bluesunionen (NBU), er vi selvsagt med på dette. Målet er blandt annet å gjøre det billigere å arrangere konserter i landsdelen ved å legge opp gunstige turnéruter for reisende internasjonale, nasjonale og lokale artister. En annen viktig del er å hjelpe hverandre med vanlig klubbdrift gjenneom å dele sine erfaringer. I forbindelse med blueshelga vil også medlemmer i de nordnorske klubbene bli invitert, og det vil bli avholdt møte for Blues i Nord. Som medlem i RB&C er du hjertlig velkommen til dette møtet.

 

Soulsværfestivalen

I disse dager vil du motta brev fra Lofoten bluesklubb med program for Soulsværfestivalen som arrangeres i pinsehelga. En rekke kjente internasjonale og nasjonale artister vil opptre. Det kan bli aktuelt, forutsatt at mange nok av dere er interessert, å arrangere en fellestur til Lofoten for å få oppleve den festivalen.

Ta kontakt !!

 

RB&C's Årsmøte 2000

Vi planlegger for tiden Årsmøte for RB&C. Dette vil sannsynligvis bli avholdt i løpet av uka før blueshelga. Offisiell innkalling blir gitt gjennom lokal presse og våre internettsider. På møtet vil styret gi nærmere informasjon om klubbens økonomi og drift i foregående år. Viktige saker vil også dreie seg om framtidig drift og valg av nytt styre. Det er mange ting vi utvilsomt kan bli bedre på. Blant annet ønsker vi bedre kontakt med medlemmene våre. Har du som medlem tanker og ideer om hva klubben bør satse når det gjelder type arrangement, aktuelle artister, etc? Har du lyst til å involvere deg mer i klubben, enten som styremedlem eller på annen måte være aktivt med? Du er hjertlig velkommen, og oppfordres til å ta kontakt.

Til slutt vil vi oppfordre alle medlemmer til å delta på årsmøtet, for å være med å bestemme hvordan klubben skal drives fremover. De som har saker i forbindelse med dette møtet bes sende dem til klubbens adresse slik at de er styret i hende innen den første mars. Den endelige sakslisten vil bli sendt ut til medlemmene senest en uke før møtedato.

 

Med håp om tilbakemeldinger;

Siri Therese Jenssen
Leder RB&C


RB&C - Grønnegt.104 - 9008 Tromsø
tlf: 776 41 888 - fax: 776 41 889
internett: http://welcome.to/RBnC

Tilbake til toppen av siden

Kommende
konserter
Tidligere
konserter
RB&C's
hjemmeside
Klipp fra pressen