Make your own free website on Tripod.comStartside

Diskografi

Historie

Settlister

Siste nytt

Stamtre

Musikken:

Semi Norvège i MP3-format

Tekster

Presse:

Avisarkivet

Plateanmeldelser: "Tout"

Plateanmeldelser: "Istid / Hud mot Hud"

Annet:

Bestille plater

Fotogalleri

Semi Norvège in English

Kontakt:


Semi Norvège

c/o John Giævers gt.6
9007 Tromsø
Norge


seminor@online.no

The Classified Section:

Erik Lundes opplevelser i naturen

Mulige følger av å spise fruktene fra Rock'n'Roll treet

In From The Storm

Webcams Tromsø

 

© SN 2003

Istid / Hud mot hud : plateanmeldelser


Nordlys 11.07.2001: "Iskald erotikk"
Panorama 06.08.2001: "Folkelig og litt umoderne"


Nordlys 11.07.2001
Iskald erotikk
av Rune Endresen

Tromsøbandet Semi Norvège spiller klassisk visepop og hva passer vel bedre enn å slippe en sang om istiden midt i smågufsete Tromsø.

Hans-Peter Johnsen, som også spiller el-gitar, har både tekst og musikk på "Istid". Sporet er ganske fengende, men relativt tradisjonelt i retningen visepop-rock, "I gaten gikk alle sammen rundt og bar på ovna" lyder teksten og en kan saktens spørre om det ikke er nødvendig snart.

"Hud mot hud" er spor to, og i helhet laget av Erik Lunde. Denne er melodisk svakere, men har en sterkere tekst. Lunde har klart å lage en romantisk-erotisk tekst uten de store klisjeene: "Hud mot hud. Det koke i dæmmes blod" og "Et glimt av himmeln - han vet ho e klar", og vokalist Solveig Jakobsen avslutter like godt sangen ved et tilfreds stønn.

EPen er spilt inn i det Lille Kulturhus Studio i Tromsø i mai i år.
Semi


Panorama 06.08.2001
Folkelig og litt umoderne
av Frode Jørum

Tromsøbandet Semi Norvège er neppe norsk rocks fremtid eller redningsmenn. Men det er ikke ensbetydende med at det ikke skal være mulig å si positive ting om dem. Det er for eksempel positivt at vokalist Erik Lunde synger på dialekt, at tekstene innehar en viss lyrisk kvalitet og at bandet har melodisk sans og samtidig framstår som flinke musikere.

Men det sprudler likevel aldri helt av Semi Norvège, slik man kanskje skulle kunnet ønske. I hvert fall ikke på denne utgivelsen. Istid / Hud Mot Hud er gruppas første utgivelse siden fjorårets Tout.

Musikken er ikke først og fremst retro. Den er i motsetning heller nærmest særdeles umoderne og lite oppdatert til dagens standard. Bandet selv vil sannsynligvis si at musikken er tidløs og aldri har vært ment å skulle høres ut som om den er laget i dag. Men man kan spørre seg hvor langt bandet vil nå hvis de ikke snart velger å oppdatere lydbildet sitt såpass at lytteren ikke sitter tilbake og tror musikken er laget og spilt inn i 1983 i et samfunnshus i Troms. Hvis bandet ønsker å nå ut til et publikum utenfor fylkesgrensene da? Det betyr ikke at de må forandre på så forferdelig mye og miste sin identitet, Men første steg må likevel være skaffe seg en produsent som klarer å utvikle musikkens potensiale i større grad (uten å rakke ned på den kompetente jobben medprodusent Arne Lund har gjort på denne utgivelsen). Sannsynligvis er det hele bare et spørsmål om penger.

Både Istid og Hud Mot Hud er greie viserocklåter som begge er typiske for Semi Norvèges folkelige uttrykk og nærkontakt med den nordnorske kultur. Gode refrenger og Lundes karakteristiske og småbarske ekspressive tromsøske stemme, er som vanlig drivkraften bak låtene. Solveig Jakobsen, som er fra et annet Tromsøband (Sister Sinister), gir god hjelp i den vokale delen. Sannsynligvis er Semi Norvège også et bra liveband som fungerer godt når de kan kommunisere med sitt publikum. På plate er det derimot vanskelig å vite hvor bandet har lyst til å gå med musikken sin fordi noe konkret form for energi er vanskelig å spore. Men for spilling på Norsktoppen og i Nitimen holder det lenge.
--